Reis je mee door Argentinië, Chili, Bolivia, Peru, Ecuador en Colombia?

Pleinen waar de hoge klanken van een viool je oren binnendringen en waar oudere Argentijnse echtparen passioneel dansen op de instrumentale tangomuziek. Straten waar levensgrote muurschilderingen, kleurrijke kozijnen en deuren je op een zonnige dag nog vrolijker maken. Terrassen waar Porteños en reizigers samen de ochtend beginnen met koffie en medialunas (Argentijnse croissants) en eindigen met de beste Malbec. En markten waar avocado’s en fruit in alle soorten en maten met smart op mij liggen te wachten. Buenos Aires is over een paar dagen het beginpunt van zes maanden avontuur. Zes maanden: mijn rugzak en ik die samen Argentinië, Chili, Bolivia, Peru, Ecuador en Colombia gaan ontdekken. Reis jij met mij mee?

Reis je mee door Argentinië, Chili, Bolivia, Peru, Ecuador en Colombia? - a crush on the world

Van uitzicht op de junkies naar ‘seat with view’

Hoe dichterbij maandag 5 maart 2018 komt, hoe vaker ik spontaan ineens de adrenaline door m’n lichaam voel schieten. Starend uit het raam van mijn kantoorplek in hartje Utrecht heb ik de reis al minstens twintig keer gemaakt. Je hebt kleine dromen, je hebt grote dromen en het is aan niemand anders dan aan jou om deze waar te maken. En hoe cliché ik al dat droomgedoe soms ook vind, nu mijn allergrootste droom op uitkomen staat, schiet die adrenaline steeds vaker door naar een vreugdedans. Er komt een eind aan het staren vanaf mijn kantoorplek, want de reis wordt werkelijkheid. Staren ga ik straks vanuit een vliegtuigraam, een busraam en een bootraam, waar het uitzicht aangenamer zal zijn dan de junkies op de Nicolaasdwarsstraat. En tijdens dat staren droom ik hoe ik de nieuwe Floortje Dessing wordt. Ja, die behoort ook tot de ‘grote dromen’.

Reis je mee door Argentinië, Chili, Bolivia, Peru, Ecuador en Colombia? - a crush on the world

Hoe, wat, waar?

Hoe: met een vliegticket en een backpack. Wat: een reis van zes maanden. Waar: Zuid-Amerika. Wil je mij volgen tijdens mijn reis? Dan vul ik het opnieuw voor je in.

  • Hoe: via www.acrushontheworld.nl, Instagram, Facebook en Youtube onder @acrushontheworld.
  • Wat: een website met reisverhalen en tips. Zit je in de trein, ’s avonds op de bank of ben je even je concentratie verloren tijdens het werken of studeren? Dan zorg ik dat jij je kan wanen in Argentinië, Chili, Bolivia, Peru, Ecuador en Colombia. I feel the pressure. Heb je zelf plannen voor een reis naar een van deze temperamentvolle landen? Dan klik je in het menu op tips, voor de zo gedetailleerd en compleet mogelijke do’s & don’ts in Zuid-Amerika.
  • Waar: vanaf een zonnige terras in de stad, een houten hutje omringd door bergtoppen, vanuit een hangmat op een tropisch strand…

Social media: op Facebook deel ik reisverhalen en tips. Op Instagram de allermooiste plaatsje en snelle shots. Op Youtube… hier moet ik zelf nog aan wennen. Maar m’n buurmeisjes vinden het een must, want ze kijken nu al uit naar mijn eerste aflevering bij 3 Op Reis. Zij zullen zich dan ook opstellen als jury voor mijn vlogs. Juist vlogs. Of misschien gewoon wat video’s van de omgeving. Kortom, verrassing!

Reis je mee door Argentinië, Chili, Bolivia, Peru, Ecuador en Colombia? - a crush on the world

4 gedachten over “Reis je mee door Argentinië, Chili, Bolivia, Peru, Ecuador en Colombia?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s