Buenos Aires: Dulce de Leche, sportieve Porteños & decadent Palermo 

Pindakaas het spijt me. Ik heb je Zuid-Amerikaanse vervanger al gevonden: Dulce de Leche. Het smeersel met karamel verwerken de Argentijnen overal in, zoals ijs en de koekjes genaamd Alfajor. Dulce de Leche maakt dan ook een belangrijk onderdeel uit van mijn Argentijns ontbijtritueel, zoals Pindakaas dat doet voor mijn Nederlandse. Zaterdag begin ik de dag ook met Dulce de Leche, stokbrood en koffie. Rustig in de zon bedenkend wat ik deze dag ga doen. Er schuilt een ware einzelgänger in mij, want ik heb vooral zin om alleen Buenos Aires te ontdekken. Dat alleen kunnen – maar niet hoeven – zijn, bevalt mij wel.

A CRUSH ON THE WORLD IN BUENOS AIRES, ARGENTINIE

Mijn eigen weg vinden

Dat ik heel goed zelf de weg kan vinden, ga ik vandaag mijn reisvrienden bewijzen. Elke keer wanneer ik mijn te handige offline app HERE WeGo gebruik en vol goede moed de weg wijs, lopen we verkeerd. Presteren onder druk is gewoon niet mijn sterkste kant, oké. Het bewijs is daar. Wanneer ik alleen de kleurrijke straten, pleinen en parken van de wijk Palermo verken, loop ik namelijk moeiteloos en keer op keer de goede kant op.

A CRUSH ON THE WORLD IN BUENOS AIRES, ARGENTINIE

De metro in, naar Plaza Italia en daarvandaan naar de vele parken tussen het nationale vliegveld en Palermo. Op zaterdag en zondag wordt de grote weg rondom de parken afgesloten voor auto’s. Elke sportieve Porteño fietst, jogt, skeelert, loopt en skateboard over deze weg. Zonnend op het grasveld of zittend in de schaduw van de (palm)bomen komt de Porteño bij of kijkt – net als ik – naar iedereen die zijn eigen weg vindt in het park. Even later vind ik mijn eigen weg naar het Evita Museum. Op de warmste dag van mijn ‘stedentrip’ in Buenos Aires is het museum een ware verkoeling. Er is bijna niemand, dus ik neem de tijd om zowel het Engelse als het Spaanse over Evita te lezen. Zo leer ik meer over haar leven, liefdadigheidswerk, populariteit in Buenos Aires, maar ook mijn Spaans hoop ik een opfrisbeurt te geven. Meer leren over Evita lukt, Spaans niet.

Decadente bedoeling in Palermo

Nee, ik ben geen citytripper. Ik ben een backpacker. En dat zorgt voor een ander bezoek aan een stad. Aan de ene kant minder stressvol, want shoppen zit er niet in en de keuzestress tussen alle hotspots heb ik ook niet. Aan de andere kant moet ik daar aan wennen. Vooral wanneer ik door hippe wijken als Palermo loop, waar de sjieke en modebewuste man en vrouw op de hoek van de straat kletst, in de hotspots luncht met een grote bel van een glas wijn en de dag afsluit in een van de nieuwste bars waar je moet zijn geweest.

A CRUSH ON THE WORLD IN BUENOS AIRES, ARGENTINIE

Wanneer ik dit opschrijf, denk ik: blij een backpacker te zijn en mij mag beperken tot de oude volkswijken van de stad. En toch doe ik op de backpack-manier mee aan het decadente leven in Palermo. Eerder die week nam ik met Sophie al plaats op een van de terrassen – te vinden op elke hoek van de straat – en bestelden we onze tot nu toe duurste ‘Copa de Vino’.

A CRUSH ON THE WORLD IN BUENOS AIRES, ARGENTINIE

Na vandaag zet ik ook Sheldon en Falena op mijn ‘hotspotlijst’. Sheldon, een binnentuin waar blauw en groen domineren, mijn favoriete Spaanse tegels de vloer versieren en de vele planten voor de ‘urban jungle’ uitstraling zorgen. Terwijl de tafels gevuld zijn met culinaire hoogstandjes, kies ik op deze warme en stinkende dag voor de goedkoopste optie: een tosti hamkaas en een cola.

Falena, een geheime bibliotheek weg van de drukke straten en alleen te bezoeken door aan te bellen. En dan word je verrast door een industrieel ingerichte tuin en bibliotheek. Aangezien lezen niet mijn favoriete bezigheid is en wijn drinken wel, besluit ik hier in alle rust er eentje te drinken. Eentje wordt meer, want die avond sluit ik aan bij de KLM crew voor een borrel op het dakterras van het Pulitzer Hotel. En nu ga ik weer even normaal doen…

A CRUSH ON THE WORLD IN BUENOS AIRES, ARGENTINIE

Tip: lees ook mijn andere reisverhalen uit Buenos Aires!

4 gedachten over “Buenos Aires: Dulce de Leche, sportieve Porteños & decadent Palermo 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s