About

Demi van A CRUSH ON THE WORLD

Opgegroeid als een Utrechtse meid en rijdend naar de campings in Italië vond ik alleen de autorit en de enorme file voor de Gotthardtunnel al een avontuur. Heimwee naar huis… euh thuis? Ja, als ik weer naar huis moest, dan kreeg ik heimwee naar Italië. Hier ging ik later met een Italiaan – inclusief di mama – wonen. Tot op de dag van vandaag woon ik niet in Italië. Maar het niet hebben van heimwee naar huis, maar juist naar de avonturen zowel over de grens als in ons vlakke Nederland, zit er tot op de dag van vandaag nog wel steeds in.

Broer en ik waren wat jaren ouder toen mijn ouders nieuwsgierig werden naar Indonesië, Maleisië, Borneo en Mexico. Verdeeld over drie reizen gingen we als gezin op ontdekkingstocht. Toen al nam ik regelmatig de tijd om de dag(en) samen te vatten in woord. Pagina’s vol schreef ik over elk ieniemienie detail, de mensen en gebeurtenissen die – dacht ik – alleen mij opvielen. Ik voelde me een ware Floortje Dessing, maar dan op papier. En ja, Floortje gaat toch ooit met pensioen… Die kinderdroom heeft me nog niet losgelaten.

Achttien en volwassen dacht ik, dus tijd voor mijn eigen avontuur. Twee maanden Malawi, waar het reisvirus niet minder werd. Dus besloot ik mijn Utrechtse roots even te laten voor wat het was en verhuisde ik naar Breda. Als student van de opleiding Manager Toeristische Marketing en Communicatie aan NHTV genoot ik van het studentenleven. Wijntjes, dansjes, feestjes afgewisseld met studieboeken, schoolbanken en nachtwerk. Vooral de ‘studiereisjes’ – met als hoogtepunt een half jaar Barcelona en een rondreis door China – werden gewaardeerd. Maar Demi de studiebol was ook present. Met als resultaat een 9 en de Tourism Innovation Thesis Award voor mijn scriptie ‘De weg naar Millennial-proof voor de reismagazinewereld’.

En dan nu het volwassen leven. Heftig! Maar gelukkig werkend in de allerleukste branche: de reisbranche. Content creëren voor kleinschalige reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland. Want bij TravelEssence maakt de lokale kennis het verschil. Een fulltime job is dan ook niet genoeg, want van vervelen krijg ik juist een onrustig gevoel. Tijdens elk vrij half uur ben ik dan ook blogger en community manager voor Vive Le Voyage.

Voordat het volwassen leven echt strenge vormen aan gaat nemen, knijp ik er nog even tussenuit. Argentinië, Chili, Bolivia, Peru, Ecuador en Colombia zijn de bestemmingen waar ik over een half jaar heimwee naar ga hebben. Via @acrushontheworld neem ik je tot die tijd graag mee op reis via mijn Stories en deel ik mijn ervaringen via Tips.